HTML

kopirájt300

Ez a blog egy készülő kiállítás része. Ápril 10-én nyítjük az Open Society Archive-ban, amikor 300 éve lesz, hogy Angliában az első modern szerzői jog törvény hatályba lépett. Magyar nem az anyanyelvem, előre köszönöm a türelmeteket a nyelvi boltásaimmal!

Friss topikok

Linkblog

alternatív audio- és videoguide-ok

2010.03.22. 14:53 Jerzy Celichowski

Nagy Dani feldobta az ötletet, hogy, idézem,

"a dvd kommentár hangsávok mintájára  készítenénk alternatív guide-okat, ahol mindenki a saját szemlélete szerint vezetné végig a látogatót a kiállításon. A részleteket még nem találtuk ki, de az az elgondolás, hogy ugyanaz a kiállítás többször végigjárható lenne, úgy, hogy minden alkalommal mást mondunk el a kiállított dolgokról. Az se kizárt, hogy nemcsak audio, hanem video formájában is elkészülne."

Lehetne ezt úgy csinálni, hogy más-más szemmel nézhető lenne a kiállítás, mondjuk, egy hagyományos gondolkodású szerző, aki kritikusan viszonyul a különböző alternatívákhoz, egy wikipedista, egy cégjogász vagy egy torrentező perspektívájából.

Lehetnének rövid videó interjúk azokkal, akik már megnéztek a kiállítást és most elmodják a veleményüket, egy fajta videókommentár.

Nem tudom, mennyi energiánk és időnk lesz erre - valakinek talán lenne kedve ezekkel segíteni?

Szólj hozzá!

Címkék: mp3 idegen vezetés audioguide ok videoguide ok

A bejegyzés trackback címe:

https://kopirajt300.blog.hu/api/trackback/id/tr631859633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása