HTML

kopirájt300

Ez a blog egy készülő kiállítás része. Ápril 10-én nyítjük az Open Society Archive-ban, amikor 300 éve lesz, hogy Angliában az első modern szerzői jog törvény hatályba lépett. Magyar nem az anyanyelvem, előre köszönöm a türelmeteket a nyelvi boltásaimmal!

Friss topikok

Linkblog

megnyílt a kiállítás

2010.04.13. 21:24 Jerzy Celichowski

Múlt szombaton. Az utolsó pillánatig dolgoztunk rajta. A H.A.C.K.-erek aznap tolták oda a burnstationt. A megnyításon Kárdos H. János fellépett, aki azonnal feltöltötte a BurnStationre, azaz a Sütőgépre, a zenéjét.

A kiállítás jelentõsen  hozzájárult néhány projekt megvalósulásának felgyorsításához. Ilyen például a Sütőgép.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Így jobban néz ki, mint a korábi híradásban. A kiállítás után a Gödörben lesz felállítva..

A másik a könyvszkenner (Nemzetes Feri munkája). A kiállítás alatt szkenneljük Hevesi Sándor Az előadás, a színjátszás, a rendezés művészete c. könyvét, ami az idén a közkincsbe került. A kiállítás után a digitális könyvet a Magyar Elektronikus Könyvtárnak ajándékozzuk, a szkenner pedig marad az OSA-ban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészült Cory Doctorow Printcrime c. mikró-elbeszélés képregény váltazátának a magyar fordítása (Hegedűs Judit munkája), amit el is küldtük neki. Az eredeti itt letölthető, a magyar fordítás pedig itt. A látogatók egy fénymásolóval készítik saját példányát.

 

 

Érdemes megemlíteni egy kísérleti audioguide-ot (hangos tárlatvezetés, állítolag magyarul furcsán hangzik), amelyet az OSA honlapjától illetve a kiállításon egy számítógéptől  le lehet töltelni, vagy a helyszinen qr kód használatával (Le Mariette ötlete, ő rögzítette a szövegeket). Marietta, Nagy Dani és a H.A.C.K.erek, mivel nagyon sokat segítettek a kiállításnál, kaptak egy-egy üveg Kopirájt címkéjű bort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kiállításon folyamatosan javítgatuk, kiegészítünk. Ha valaki észrevesz valamilyen problémát, kérem szóljón.

Megjelent a kiállítás elkészülését segítők listája. Köszönet még egyszer! Ne feledkezzetek meg a #kopirajt300 hashtag-ről, ha írtok a kiállításról!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PS Nagy köszönet eaposztrofnak a nyelvi segítségért!

2 komment

Címkék: hashtag közkincs h.a.c.k. kiállítasi tárgyak burnstation mp3 idegen vezetés audioguide ok kiállítás nyítása

A bejegyzés trackback címe:

https://kopirajt300.blog.hu/api/trackback/id/tr991919041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tgr 2010.04.17. 07:47:02

A Printcrime linkek lemaradtak.
süti beállítások módosítása