HTML

kopirájt300

Ez a blog egy készülő kiállítás része. Ápril 10-én nyítjük az Open Society Archive-ban, amikor 300 éve lesz, hogy Angliában az első modern szerzői jog törvény hatályba lépett. Magyar nem az anyanyelvem, előre köszönöm a türelmeteket a nyelvi boltásaimmal!

Friss topikok

Linkblog

divat

2010.03.05. 10:32 Jerzy Celichowski

Divat ez egy érdekes iparág a szerzői jog szempontból. A védelem, mit ott van, nem a tárgyokra (ruhákra) vonatkozik, hanem a cimkekre. Amúgy az egész dolog kopízáson alapul. Ha megmutatnak valamilyen, mondjuk, zakót a párizsi divat héten valami haute couture kollekció keretében, két héttel később Zara lehoz hasonló zakókat, H&M egy honappal később és egy év mulva ugyanazon fazonú zakók hódítanak a kínai piacon. És ebben semmi kivetnivaló sincs: a divatban valaki akkor nagy, ha róla ír a Vogue, ha tőle kopíznak. És mégis marad ez egy kreatív, nagy pénzeket mozgó, sztárakkal teli iparág.

A divatot meg fogjuk mutatni a kiállítson. Lesz persze Fashion TV, szeretnék még ilyen kopízás példait, ami nehéz, de remélem sikerül.

Szólj hozzá!

Címkék: divat szerzői jog

A bejegyzés trackback címe:

https://kopirajt300.blog.hu/api/trackback/id/tr11810945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása