HTML

kopirájt300

Ez a blog egy készülő kiállítás része. Ápril 10-én nyítjük az Open Society Archive-ban, amikor 300 éve lesz, hogy Angliában az első modern szerzői jog törvény hatályba lépett. Magyar nem az anyanyelvem, előre köszönöm a türelmeteket a nyelvi boltásaimmal!

Friss topikok

Linkblog

szerzői jog kiállitást szervezünk az OSAban

2010.02.15. 18:25 Jerzy Celichowski

Üdvözlök mindenkit!

Ez a blog egy készülő kiállításról fog szólni. Az apropója az első modern szerzői jog törvény hatályba lépésének a 300ig évfordulója. A Statute of Anne-ről van szó (még a magyar wikipedia sem fordítja ezt a nevet), Angliában vezették be.

A kiállítás koncepcióján és részleteken dolgozunk, a blogon folyomatosan közölni fogok információt róla és örülni fogok, hogy válaszul kritikát és megjegyzeseket kapok. Ezzel érdekesebb lehet, remélem. A kiállítást az Open Society Archives-nál (OSA) szervezzük.

A magyar nem az anyanyelvem és tulajdonképpen idaig nem is írtam semmit ezen a nyelven, ami nyilvánosságra kerülne. Biztos sok hibát el fogok követni (néhány közülük talán legalább vicces lesz:), előre köszönöm a türelmeteket. Ha valakinek kedve lenne kijavítani ezeket időnként, a javitásokat a kommentekbetegyétek.

A végen egy disclaimer disclosure (ha valaki tudja, hogy hogyan kell ezt magyarul mondani, szóljátok!). Az Open Society Institute Information Programnál dolgozom és Rév István, az OSA igazgatója, aki megkért engem a kiállítás megszervezésére, egyben nálunk a kurátorium elnöke. Habár munkánk során sokat foglálkozunk a szerzői jog kérdesekkel, ez a kiallítás nem tartozik közvetlenül a munkakörömhez, ez egy extra kihívás számomra.

 

3 komment

Címkék: kiállítás szerzői jog open society archives statute of anne

A bejegyzés trackback címe:

https://kopirajt300.blog.hu/api/trackback/id/tr611760966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miazaki 2010.02.16. 17:02:45

Nagyszerű, hogy ezt a kiállítást blogolva szervezitek.
MIt lehet még tudni róla?
a disclaimer olyan jogi nyilatkozat fajta..
Külön elismerés, hogy ilyen szépen írsz Jerzy magyarul.

Jerzy Celichowski 2010.02.16. 17:13:08

Itt fogok irni errol, idovel alakul.

nagydanielendre 2010.02.22. 13:20:25

A Statute of Anne-nek nincs bevett magyar fordítása, fordítják Stuart Anna statútumának, Anna királnyő statútumának, vagy egyszerűen Anna statútumának is.
süti beállítások módosítása